Δευτέρα 28 Απριλίου 2008

Τίποτα δεν παει χαμένο . . .

Το ιστολόγιο κατά την άποψή μου, είναι «ένα ανοιχτό ημερολόγιο» όπου υπεύθυνα και επώνυμα, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από τα μέλη του Συλλόγου μπορεί να αναρτήσει τις απόψεις του την πρότασή του, τη διαφωνία του, την υποστήριξή του σε άποψη άλλου μέλους. Σαφώς ότι γράφεται, δεν είναι απόφαση ή επίσημη θέση του Συλλόγου. Εκείνο που θα χρειαστεί είναι, να αποκτήσει ο Σύλλογος, την δική του ιστοσελίδα, όπου θα παρουσιάζονται οι επίσημες θέσεις και απόψεις του, ( αποφάσεις ΔΣ, Γενικής Συνέλευσης, και γενικότερα). Ο Νίκος Χαλκιάς έκανε μια πρώτη προσπάθεια για χώρο στη Δ/νση http://polites.platykampos.googlepages.com/ .

Στην ανάρτηση με τίτλο <ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ> διαφαίνεται η ευαισθησία, η ανησυχία και η αγωνία ενός μέλους του Συλλόγου, ενός κατοίκου που γεννήθηκε σ αυτό το τόπο και τον πονά. Φαίνεται επίσης ότι στο Δημοτικό διαμέρισμα, υπάρχουν ευαισθητοποιημένα, άτομα, που και μπορούν να βοηθήσουν στην όποια προσπάθεια διαμόρφωσης, αναμόρφωσης και γενικά κάθε προσπάθειας του Δήμου για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης κι ότι υπάρχει ένας μηχανισμός κινητοποίησης για θέματα προστασίας της φύσης ιδιαίτερα. Το γεγονός ότι ξαφνικά ένας πευκώνας παύει να υπάρχει, σημαίνει έτσι κι αλλιώς, λιγότερα δέντρα σ ένα περιβάλλον που <αργοπεθαίνει>, σημαίνει κηδεία, σημαίνει αναστάτωση. Ανεξάρτητα από την αιτία που ξάπλωσε τα πεύκα στο χώμα, ακόμα κι αν αυτό ήταν απόλυτα αναγκαίο η εικόνα είναι θλιβερή.
Ο Δήμος επειδή είναι ο μόνος, που για ειδικούς λόγους, έχει το δικαίωμα να κόβει δέντρα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, απλά κλήθηκε να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Ίσως αν είχε τον τρόπο να ενημερώνει τους Δημότες του για τις προθέσεις και τα σχέδιά του, ( Γραφείο Τύπου, Ιστοσελίδα, Ιστολόγιο, κάποιο είδος αποτελεσματικής ανακοίνωσης ) να μην υπήρχε αναστάτωση. Κι αν κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν το θεωρούσε αναγκαίο, θα πρέπει πλέον να το κάνει.
Προτείνω, στο ιστολόγιό μας, να αναρτά ότι θεωρεί, πως ενδιαφέρει κάποιους από τους κατοίκους αυτού του τόπου.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ! ! !


Σημείωση 1.
-Θα ήθελα να τονίσω το αποτελεσματικό ενδιαφέρον του κ. Γιάννη Κουκούτση, και ως Αντιδημάρχου, και ως μέλους του Συλλόγου, για το θέμα του πευκώνα και όχι μόνο.

Σημείωση 2.
-Αγαπητέ Στέφανε, είτε εμείς βιαζόμαστε, είτε όχι, είτε είναι η όχι «ενδεδειγμένη» κι αναγκαστική η ενέργεια του Δήμου, είναι θλιβερό στις μέρες μας, ακόμα κι αν αυτό είναι αναγκαίο, να κόβονται δέντρα . . .

Δεν υπάρχουν σχόλια: