Παρασκευή 1 Μαΐου 2009

Blogging μοντέλο άμεσης Δημοκρατίας

Από την εφημερίδα ΚΟΣΜΟΣ.
Αν και το Blogging αποτελεί ουσιαστικό εργαλείο στο χώρο του τύπου αλλά και των ανθρώπων του θεάματος λίγες είναι οι φορές που ακούγονται απόψεις περί αυτού. Συμφωνώ με τον τίτλο του άρθρου και προτείνω να σταθούμε περισσότερο στις παραγράφους 3, 4, 6, 7.
Νομίζω ότι και το δικό μας blog μπορεί να λειτουργήσει με αυτό το σκεπτικό. π.χ. παρατηρήσεις, προβλήματα, ιδέες, σχόλια(+ ή -) για ότι αφορά τον περίγυρό μας κ.α.
...και με την ευκαιρία με χαρά πρόσεξα το σήμα STOP που τοποθετήθηκε στο χώρο του Γυμνασίου, ταυτόχρονα με την προσθήκη στήλων για ηλεκτροφωτισμό του δρόμου. Θυμάμαι ένα ατύχημα πριν λίγο καιρό σ' αυτό το σημείο. Αν είχαμε και ονόματα οδών θα μπορούσα να είμαι πιο σαφής και ακριβής...

14 σχόλια:

nikoshalkias@gmail.com είπε...

http://www.kosmoslarissa.gr/article/675/

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟ BLOG ΜΕ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΙΑΡΟ

Ανώνυμος είπε...

Ανιαρό γίνεται όταν γράφουμε κάτι έτσι για να γράφουμε.Πρέπει επιτέλους να μάθουμε να γράφουμε ιδέες και σχόλια που να μπορούν να υλοποιηθούν.

Τσιγκος Χρηστος(arcan) είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον συμπολίτη μας.

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Γιώργο 230 διαφορετικοί υπολογιστές-χρήστες είδαν και ξαναείδαν την ιστοσελίδα μας τον τελευταίο μήνα (ενώ μόνο 30 προσκλήσεις για ανάρτηση έχουμε δώσει). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σχολιάζουν ή δεν προτείνουν κάτιενώ ΜΟΝΟ διαβάζουν. Ιδέες σίγουρα έχουν και καλές.
Αυτό είναι, νομίζω το νόημα που προκύπτει στην περίπτωσή μας από το άρθρο.
Ελπίζω να το προσπαθήσουν σιγά σιγά. Ξέρω ότι η αρχή για όλους είναι δύσκολη.
Και τέλος πρέπει να μάθουμε να γράφουμε για όλα είτε μπορούν είτε όχι να υλοποιηθούν, όπως άλλωστε κάνουμε όταν μιλάμε. Έτσι μπορούν να γεννηθούν νέες ιδέες.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

ΜΑΛΛΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ...ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ-..
ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
Η ΛΑΚΟΥΒΑ, Ο ΦΩΤΙΣΜΟΣ, Η ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΟΣΑ
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙΖΕΙ ΕΥΘΕΩΣ ΑΛΛΑ
ΠΛΑΓΙΩΣ..

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Δεν διαφωνώ και ελπίζοντας ότι η δημοτική αρχή διαβάζει την ιστοσελίδα μας έχω εντοπίσει τα παρακάτω:
α. Ελλειπής ηλεκτροφωτισμός γύρω από την πύλη του Γυμνασίου με αποτέλεσμα να φοβόμαστε για τα παιδιά μας που επιστρέφουν μετά το σούρουπο σπίτι. (2 -3 λάμπες απαιτούνται)
β. Παρομοίως, ο κεντρικός δρόμος από Μελισσοχώρι -Πλατύκαμπο. Στενός, χωρίς πεζοδρόμιο ή κάτι τέτοιο, και σχετικά σκοτεινός. Εκεί συνήθως τα αυτοκίνητα αναπτύσουν μεγάλη ταχύτητα και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
γ. Δεν υπάρχει χώρος για πέταγμα των μπάζων ή κλαδιών δέντρων ή τούλάχιστον κάποιος τρόπος συλλογής τους.
δ. Σωλήνες νερού-αμύαντος. Στο 2009 μετά από τόσα δημοσιεύματα από οργανώσεις ή γιατρούς μένουν μερικές εκατοντάδες μέτρα να αλλαχτούν, αλλά τα πράγματα μοιάζουν στάσιμα. Παρακαλώ αν γνωρίζει κάποιος τι γίνεται (και όχι τι θα γίνει) ας με διορθώσει (δεν μου αρκεί αν άλλες πόλεις κοιμούνται ή αδιαφορούν για αυτό...)
Δεν θέλω να κουράζω αλλά νομίζω ότι εκθέτοντας πραγματικά προβλήματα βοηθάμε τις τοπικές αρχές.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

ΣΤΕΦΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ
ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ.
ΜΠΡΑΒΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥ

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ.
ΚΑΙ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΑΚΟΜΗ :
A)Π.Ε.Ο ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ. ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ ΜΕΤΡΗΣΑ 13 ΝΤΑΛΙΚΕΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ????
Β)ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΔΡΟΜΩΝ. ΣΤΙΣ 6/1/09
ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΜΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΗΣΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΕΝΑ ΔΙΑΦΩΝΩ ΣΤΟ ΑΛΛΟ.ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΝΤΑΛΗΚΕΣ.ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Από το Σύλλογο τίποτα ουσιαστικά δεν μπορεί να λυθεί. (Δεν είναι ο σκοπός ύπαρξής του Συλλόγου άλλωστε). Μπορεί όμως να αναδειχτεί και να εντοπιστεί έτσι ώστε οι υπεύθυνοι να ενεργοποιηθούν. Ομάδα πίεσης είμαστε. Επιπλέον ότι έχει σχέση με την ποιότητα διαβίωσης του κόσμου στο χώρο μας πρέπει να λέγεται από μας τους ίδιους.
...Και μια ιδέα: κάθε τέλος χρόνου να μαζεύουμε από το site όλα τα σχόλια (+ ή -)και να τα παρουσιάζουμε στα μέλη και (γιατί όχι) στους αιρετούς παράγοντες. Το βλέπω και σαν θέμα ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Μπιρσιάνης Γιώργος είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Θα ήθελα εδώ να κάνω μια μικρή παρέμβαση - διόρθωση για κάτι που είδα στην ιστοσελίδα του Συλλόγου σας και επειδή δεν υπάρχει εκεί δυνατότητα σχολιασμού τα κάνω εδώ.
Συγχωρέστε μου την πρωτοβουλία, δεν επιθυμώ να γίνω δυσάρεστος ή να φανώ έξυπνος σε κανένα, όμως η ανακοίνωση για την αστρονομική βραδιά έχει άνα βασικό λαθάκι. Αναφέρεται ότι θα παρατηρηθεί, μεταξύ άλλων και ο κόκκινος πλανήτης. Ο κόκκινος πλανήτης, δηάδή ο Άρης, δυστυχώς αυτή την επποχή φαίνεται στον Νοτιοανατολικό ουρανό τις πρωϊνες ΜΟΝΟ ώρες.
Συνεπώς είναι αδύνατον να αποτελέσει αντικείμενο παρατήρησης τις ώρες που θα γίνει η εκδήλωση.
Επίσης με την ευκαιρία και δεδομένου ότι είδα αρκετά σχόλια προτάσεις περί φωτισμού, θα ήθελα να θέσω ένα προβληματισμό σχετικά με ένα σημαντικό ζήτημα το οποίο έχει σημαντικές οικολογικές, αλλά και οικονομικές διαστάσεις.
Η αλλόγιστη χρήση του τεχνητού φωτισμού προκαλεί ΦΩΤΟΡΥΠΑΝΣΗ!!!
Καλό απόγευμα σε όλους και εύχομαι πάντα επιτυχίες στους σκοπούς του Συλλόγου σας.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΙΛΕ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΟΓΙΣΤΗ ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΗ.
ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΚΑΚΟ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥΣ Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΕ ΖΩΕΣ.

Μπιρσιάνης Γιώργος είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Η ΑστροΠαρατηρησιακή Ομάδα Λάρισας από σήμερα φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της ανακοίνωση για την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30-5-09 στον Πλατύκαμπο.
Δείτε σχεικά εδώ : http://www.a-polaris.org/node
Επίσης με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Εξωραϊστικό Σύλλογο - "Πολίτες για Ποιότητα Ζωής" για την ευκαρία που μας δίνει να δείξουμε στους μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους του έναστρου ουρανού τα θαυμαστά αντικείμενα του γειτονικού μας σύμπαντος.