Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σιμούν ~ Παπακωνσταντινου Θανάσης

4 σχόλια:

Γιώργος Νταλαρίζος είπε...

Ο Σιμούν είναι θερμός άνεμος με θερμοκρασία μέχρι και 52 βαθμούς κελσίου και πολύ ισχυρός. Το όνομά του σημαίνει δηλητηριώδης άνεμος. Ο προάγγελος του είναι ένα μαύρο πυκνό σύννεφο στον ορίζοντα που πλησιάζει με ταχύτητα. Οι κάτοικοι των χωριών τότε κλείνουν τα παράθυρα και τις πόρτες τους, όσο μπορούν καλύτερα, αλλά αυτό δεν φέρνει σχεδόν κανένα αποτέλεσμα, αφού μόλις ο Σιμούν περάσει, τα πάντα είναι σκεπασμένα από τη λεπτή του σκόνη που φέρνει από την έρημο.
Σιμούν είναι η στείρα ξεραΐλα των καιρών που δυσκολεύει τους ανθρώπινα ευαίσθητους να ανασάνουν . . . Σιμούν είναι ο άνεμος του θανάτου. . .
Στον δικό μας ορίζοντα, πυκνό μαύρο σύννεφο πλησιάζει . . .

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε οι κάτοικοι των ονείρων,σκιές περιπλανώμενες μέσα σε δάση ανύπαρκτα,που έχουν για δέντρα σπίτια,έθιμα,ιδέες,ιδανικά και φιλοσοφίες.
ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ

Ανώνυμος είπε...

Το πυκνό μαύρο σύννεφο του προηγούμενου μήνα τι έγινε, μήπως πέρασε; Έχουμε κάποια εξέλιξη, κάτι που ως άμεσα επηρεαζόμενοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουμε;

Γιώργος Νταλαρίζος είπε...

Οι άμεσα ή έμμεσα επηρεαζόμενοι πολίτες, είναι παρόντες και συμμετέχουν στις εξελίξεις. Προτιμούν ν ανάψουν ένα κερί, παρά να καταριούνται το σκοτάδι . . .