Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Ευχαριστήριο


Ο  Σύλλογος  ευχαριστεί  θερμά  τους  καταστηματάρχες  της  πλατείας  για  τη  συμπαράσταση   και  τη  βοήθεια   τους ,   στους  διοργανωτές  του  12ου   φεστιβάλ  Παραδοσιακών  χορών,    γιατί   με  τη   στάση  και  τη  συμπεριφορά  τους  έδειξαν  πως  ο  Πλατύκαμπος  είναι  ενωμένος  και  δεν  κοιτάει  ο  ένας  να  βγάλει  τα  μάτια  του  άλλου .
Ιδιαίτερα  ευχαριστούμε  τον  πρωταγωνιστή  της εκδήλωσης  ( => ).
Βέβαια  το  ότι  γέμισε  το  μαγαζί,  ήταν  θέμα  πολύ  δυνατού  ήχου,  που  σκέπαζε  την  ορχήστρα  που  κάλυπτε  την  εκδήλωση,    ήταν  θέμα  ποιοτικής  μουσικής    του  καταξιωμένου  DJ   που  βρήκε  κοινό "αναγκασμένο"  να  τον  ανεχτεί,  και  αφού  τα  τραπέζια  και  τις  καρέκλες   που  πλήρωσε  ο  Δήμος   Κιλελέρ   για  την  εκδήλωση,   τα   είχε  "παραγγείλει"  από  παράγοντα  του  Δήμου  όπως  ισχυρίστηκε  και  τα  χρησιμοποίησε  για  να  "εξυπηρετηθεί",   απλώθηκε  στη  μισή  πλατεία,  (με  κάθε  δικαίωμα  βέβαια   αφού  η  πλατεία  είναι   τσιφλίκι  του).
Τους  ευχαριστούμε  πολύ  και   υποσχόμαστε  ότι  στην  επόμενη  εκδήλωση  θα  τους  κάνουμε  και  αέρα . . .

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για προσβολή όλου του χωριού και των συμμετεχόντων στο πανηγύρι.
Πρέπει να βγει μια ανακοίνωση από τους συλλόγους που συμμετείχαν στην εκδήλωση για το θέμα.
Δε πρέπει τίποτα να κρύβεται και έτσι να ξεχνιέται.

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω το σκίτσο. Τί είναι;

Τζικούλης Αθνανάσιος είπε...

Καλό θα ήταν το άρθρο και τα σχόλια να φέρουν την υπογραφή του συντάκτη τους, καθώς σε καμία περίπτωση οι χαρακτηρισμοί δεν εκφράζουν όλα τα μέλη του Συλλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Κανονικα θα επρεπε να υποβληθει μυνηση απο τον συλλογο για τετοιες συμπεριφορες,και διαβημα προς τον Δημαρχο...το αρθρο με εκφραζει απολυτα και ως προς τους χαρακτηρισμους.

Γιώργος Νταλαρίζος είπε...

Σε καμία περίπτωση οι χαρακτηρισμοί δεν εκφράζουν όλα τα μέλη του Συλλόγου, Όλα τα άρθρα της αρχικής σελίδας είναι επώνυμα.
Και οι ανώνυμες απόψεις, συνήθως καθρεφτίζουν την πραγματικότητα και είναι δικαίωμα του καθένα να σχολιάζει ανώνυμα. Οι απόψεις είναι προσωπικές και εκφράζουν τον γράφοντα. Και δεν σχολιάζουν μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά μπορεί να σχολιάσει οποιοσδήποτε επισκέπτεται το Forum.

Ανώνυμος είπε...

Συμβένει συνέχεια στον πλατύκαμπο κάποιοι να κάνουν ότι τους γουστάρει και κάποιοι πρέπει να δικαιολογηθούν γιατί διαμαρτύρονται. έλεος πρέπει όλα να λέγοντε και να γίνονται γνωστά για να μαθαίνει ο κόσμος. και οι αρχές πρέπει να προστατεύουν τους αδικημένους. Μαγκιά ξκαι τσαμπουκάδες ; που ζούμε δηλαδή.

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

ΟΚ. Θεωρώ τα εξής:
1. Σίγουρα κατά το πανηγύρι η ένταση της μουσικής εμπόδιζε. Φαντάζομαι τα παιδιά που ήρθαν να χορέψουν από τα γύρω χωριά δε θα το ευχαριστήθηκαν κιόλας.
2. Η αρχική ανάρτηση από το διαχειριστή με το σκίτσο είναι υπερβολική-εντάξει καυστική. Τι θα βρίσκαμε άλλωστε για τους μεγαλοκαρχαρίες της χώρας...κ.λ.π.
Πανηγύρι γίνεται, σε χωριό της Ελλάδας είμαστε - έχουμε και άλλες εκδηλώσεις, ας συντονίσουμε.

Στέργιος Ισαακίδης είπε...

Στην ανάρτηση αυτή διαφαίνεται το ξέσπασμα μίας μάχης μεταξύ ανθρώπων οι οποίοι κατά τη γνώμη μου δεν φέρουν καμία ευθύνη.
Από τη μία ο Πρόεδρος του Συλλόγου που με το δίκιο του εκφράζει παράπονα καθώς η αναπαραγωγή μουσικής σε αυξημένη ένταση σαφώς και επηρέασε τη λειτουργία και την απόδοση της μουσικής των χορευτικών συγκροτημάτων.
Από την άλλη πλευρά, ένας Επιχειρηματίας, σεβόμενος την πελατεία του και τους επιχειρηματικούς στόχους που έχει θέσει, προσπαθεί να εξασφαλίσει την παροχή προϊόντων και υπηρεσιών.
Κατά τη δική μου άποψη, οι θέσεις και η στάση και των δύο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης είναι σωστή και σύννομη.
Εάν δούμε αντικειμενικά την περίπτωση, μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι η συζήτηση αναφέρεται σε μία πολιτιστική εκδήλωση η οποία λαμβάνει χώρα με τη γνώση και την υποστήριξη του Δ. Κιλελέρ. Ταυτόχρονα, στον ίδιο τόπο και χρόνο, λειτουργεί νόμιμα μία επιχείρηση, η οποία, συμπτωματικά, λειτουργεί με την έγκριση και την άδεια του ίδιου Δήμου!
Κατά συνέπεια, εδώ υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, ο οποίος ονομάζεται Δήμος Κιλελέρ και ήταν παρών τοπικά και χρονικά διά μονίμων εκπροσώπων του (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου). Εάν λάβουμε υπόψη τα αναγραφόμενα στο Άρθρο 75, (γ) 8, 9 και ειδικότερα το Άρθρο 79 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, διαπιστώνουμε ότι οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς και οι ώρες λειτουργίας της Μουσικής αποτελούν αρμοδιότητα του Δήμου. Επίσης, σύμφωνα με το τις παραγράφους (ζ) 5, 8, 9 και το πνεύμα του ίδιου Άρθρου, η οργάνωση και ανάδειξη πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων, ανήκει επίσης στο Δήμο. Ειδικότερα, σύμφωνα με το Άρθρο 79, οι Δημοτικές Αρχές είναι υπεύθυνες για τη θέσπιση όρων και ωρών λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν τοπικές συνήθειες.
Κατά συνέπεια, στη συγκεκριμένη περίπτωση διαφαίνεται ελλιπής συντονισμός, προνοητικότητα και οργάνωση, αλλά και αδυναμία εφαρμογής ή άγνοια του Νόμου από το Δήμο.
Αντί λοιπόν να υφίσταται μία διαμάχη μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου και του Επιχειρηματία, θα πρέπει να ξεκινήσει η διαδικασία του πειθαρχικού ελέγχου των προσώπων που εκπροσωπούν το Δήμο ως Φορέα.
Επιτέλους, θα πρέπει να καταλάβουμε ότι για να πάει μπροστά αυτή η χώρα θα πρέπει ο καθένας να κάνει απλά τη δουλειά του! Ο πρόεδρος του συλλόγου να προσπαθεί για την επιτυχία της εκδήλωσης, ο επιχειρηματίας να παρέχει τις υπηρεσίες του (συμπεριλαμβανομένης και της μουσικής) και ο Δήμος (ο οποίος δεν είναι ανώνυμος) να αναλαμβάνει τις αρμοδιότητές του σύμφωνα με τον Κώδικα λειτουργίας του. Εφόσον διαπιστώνονται παραπτώματα θα πρέπει να ξεκινάει άμεσα η εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων, όχι από κακία ή μεμψιμοιρία, απλά επειδή το γράφει ο Νόμος, όπως αυτός έχει κυκλοφορήσει στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Γιώργος Νταλαρίζος είπε...

Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων
N. 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)

ΆΡΘΡΟ 75 γ

8. Ο προσδιορισμός ειδικότερων όρων και προϋποθέσεων της ίδρυσης και εγκατάστασης καταστημάτων, επιχειρήσεων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων της δικαιοδοσίας τους που επηρεάζουν το φυσικό, πολιτιστικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον, καθώς και την αισθητική, φυσιογνωμία και τις εν γένει λειτουργίες της πόλης.
9. Ο προσδιορισμός των όρων και των ωρών λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα, τα οποία λειτουργούν στην πόλη, στο πλαίσιο των υγειονομικών και κανονιστικών διατάξεων της διοίκησης.


ΑΡΘΡΟ 79 Κανονιστικές Αποφάσεις

1. Οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές ρυθμίζουν θέματα της αρμοδιότητάς τους εκδίδοντας τοπικές κανονιστικές αποφάσεις, στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας, με τις οποίες:
γ) Προσδιορίζουν τους όρους και τις ώρες λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα που λειτουργούν στην πόλη, λαμβάνοντας υπόψη τις χρήσεις γης, τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και την προστασία των κατοίκων από την ηχορύπανση