Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ας υποδεχτούμε τη Σελήνη!


ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΜΑΙΟΥ
08:30μμ
Πλατεία Πλατυκάμπου




Τα τηλεσκόπια της ομάδας Α-Polaris θα μας προσφέρουν ένα ανεπανάληπτο ταξίδι στις πιο όμορφες αλλά και μυστηριώδεις γωνιές του ηλιακού μας συστήματος

Η βραδυά προβλέπεται (από την ΕΜΥ) μέχρι στιγμής ιδανική. Ο φωτισμός της πλατείας θα ελαττωθεί και θα προσαρμοστεί στον αντίστοιχο ουράνιο. Η Σελήνη -6 ημερών- είναι η πιο κατάλληλη για παρατήρηση.
...τυχεροί οι μικροί μας φίλοι!

Πραγματικά τυχεροί όλοι μας που βρεθήκαμε στην πλατεία...


Περισσότερες στο επίσημο site


















Η συμμετοχή του κόσμου δεν είχε προηγούμενο. Τα παιδιά έμειναν κατενθουσιασμένα. Ευχαριστούμε την Ομάδα A-Polaris για την συνεργασία.

3 σχόλια:

Μπιρσιάνης Γιώργος είπε...

Στην παρακάτω διεύθυνση θα δείτε την ανακοίνωση της εκδήλωσης στο μεγαλύτερο forum ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Ελλάδα.
http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?p=108846#108846

Μπιρσιάνης Γιώργος είπε...

Η βραδιά ήταν υπέροχη και για εμάς. Χαρήκαμε που η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, που τα παιδιά έδειχναν τον ενθουσιασμό τους για το θέαμα που αντίκρυζαν και που η συνεργασία με τα μέλη του συλλόγου σας ήταν άψογη.
Ελπίζουμε οι μικροί κυρίως φίλοι να κρατήσουν την ανάμνηση της βραδιάς αυτής.
Σας ευχαριστούμε κι εμείς για τη συνεργασία και για τη βοήθεια.
Θα χαρούμε να επαναλάβουμε την εκδήλωση!!

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Μόλις διάβασα μια ανάρτηση στο astrovox για ιπτάμενα αντικείμενα που εντόπισε κάποιος ερασιτέχνης να πετάνε πάνω από τη Σελήνη παρατηρώντας τη πριν λίγο. Το αναφέρω γιατί εγώ προσωπικά εντυπωσιάστηκα. Μου έρχονται στο μυαλό κάποια ανάλογα άρθρα περιοδικών αμφιβόλου αξιοπιστίας. Θα ήθελα να διαβάσω κάποιο σχόλιο για το θέμα από τους ερασιτέχνες αστρονόμους μας.(Γιώργο περιμένω..)