Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Eurovision

Πάει κι αυτή η eurovision! βγήκαμε 7οι (εμείς; η χώρα; ο Σάκης;) και δεν είμαστε ευχαριστημένοι! Είχε βέβαια πολύ καλά τραγούδια φέτος, ιδίως μετά την αλλαγή στους κανόνες, με το 50% των ψήφων να βγαίνει απο κριτικούς. Η Αγγλία, Γαλλία, Ισλανδία στείλαν ήρεμα και όμορφα τραγούδια. Θα ήθελα όμως να σταθώ λίγο σε μας.

Ο Σάκης είναι πολύ συμπαθής, αγαπητός, ίσως και παραπάνω από αγαπητός. Κάτι σαν Εθνικός τραγουδιστής! Όμως δεν ακούει όλη η Ελλάδα μόνο Σάκη (ή μόνο τέτοια τραγούδια). Μας έχει πιάσει μια μανία να βγαίνουμε πρώτοι, και στη πορεία χάνουμε την Ελλάδα.
Ναι, πάμε top 10 κάθε φορά. Ναι, έχουμε πολύ γερές συμμετοχές. Παίζουμε στο γήπεδο τους και κερδίζουμε. Πήραμε μια φορά και το χρυσό! Αλλά αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε να δείχνουμε στους ξένους;

Προσωπικά θα προτιμούσα να ακούγοταν και πραγματικά ελληνική μουσική, κι ας μην υπήρχε περίπτωση να βγει πρώτο. Υπάρχουν ένα σωρό καλλιτέχνες, αρκετοί με διεθνή καριέρα, με το άγχος όμως της πρωτιάς δεν θέλει κανένας να συμμετάσχει.

Άσε που παίζει και το οικονομικό! Τα λεφτά που δόθηκαν φέτος μπορεί να έφταναν για 4 χρονιές χαμηλού budget. Και γιατί δηλαδή να μην υπάρχουν εκπλήξεις; Πολλά ξόδεψαν οι Νορβηγοί; Και για να μην είναι κανένας δυσαρεστημένος μπορεί η ΕΡΤ να βγάλει ένα τετραετές πρόγραμμα, με τα αντιπροσωπευτικότερα είδη. Πιο καλή η διαφήμιση για τη χώρα. Πιο αποδοτική. Και στο κάτω κάτω δεν μας ξέρουν για την pop μουσική μας...

Τελικά, γιατί θέλουμε να συμμετέχουμε στη eurovision;

3 σχόλια:

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Νίκο αυτή η ερώτηση δεν έχει απαντηθεί ούτε από την ίδια την ΕΡΤ. Γιατί ακόμη και αν ήθελε να αποκομίσει κέρδη και μόνο, η διαχείρηση της συμμετοχής θα ήταν διαφορετική, χωρίς σπατάλες καιέξοδα περιττά.
Άρα τι μένει?
...τηλεθέαση δύο ωρών μουσικής ποικίλης ύλης και διαφημήσεις...

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΣΠΑΤΑΛΕΣ Κ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ Κ ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΕΙ?ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


Τσιγκος χρηστος

Ανώνυμος είπε...

Όμως δεν ακούει όλη η Ελλάδα μόνο Σάκη (ή μόνο τέτοια τραγούδια). Μας έχει πιάσει μια μανία να βγαίνουμε πρώτοι, και στη πορεία χάνουμε την Ελλάδα.
Προσωπικά θα προτιμούσα να ακούγοταν και πραγματικά ελληνική μουσική, κι ας μην υπήρχε περίπτωση να βγει πρώτο.
ταδε εφη πολυ ωραια και σωστα ο Ν.ΧΑΛΚΙΑΣ
Για το παραπανω σχολιο ομως...με τις ιστοριες για αγριους ....
Σιγα σιγα θα ξεχασουμε και τα Ελληνικα....