Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Δεκάξι ερωτήματα

ΔΕΚΑΕΞΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΙΠΛΑ ΑΠ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

1.Γιατί η αίτηση άδειας κατατέθηκε στις 31 8 2010 και μέσα σε 20 εργάσιμες ημέρες για μιας τέτοιας κατασκευής προδιαγραφές εκδόθηκε άδεια με συνοπτικές διαδικασίες στις 27 9 2010?

2.Γιατί χρησιμοποιήθηκε ως άλλοθι η έλλειψη πολεοδομικού σχεδιασμού που να καθορίζει τις χρήσεις γης?

3.Γιατί κατά την έκδοση της άδειας δεν πάρθηκε υπόψη –έστω και αν δεν υπάρχει ρυμοτομικό σχέδιο- η πρόταση της τότε Ζ Ο Ε (ζώνη οικιστικού ελέγχου) και η τωρινή πρόταση του πολεοδομικού σχεδιασμού που εκκρεμεί για αμιγή κατοικία εντός του οικισμού?

4.Γιατί η επιχειρηματική επένδυση επιλέχθηκε να γίνει στο συγκεκριμένο χώρο δίπλα από το δημοτικό σχολείο στη καρδιά του χωριού?

5.Γιατί η αίτηση αδειοδότησης απορρίφθηκε πέντε φορές?

6.Γιατί χορηγήθηκε την έκτη φορά?

7.Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε η αίτηση χορήγησης άδειας?

8.Γιατί δεν δημοσιοποιήθηκε η έγκριση χορήγησης της οικοδομικής άδειας?

9..Γιατί χορηγήθηκε ένα μήνα πριν τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές?

10.Γιατί το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ενημερώνει για το τι έγινε, κωφεύει και δεν παίρνει θέση?

11.Γιατί πριν ακόμα από την έκδοση της άδειας μοιράζονταν και μοιράζονται ακόμα και σήμερα θέσεις εργασίας παίζοντας με το πρόβλημα του άνεργου?

12.Γιατί μία βδομάδα πριν την εγκατάσταση του εργοταξίου και την έναρξη των εργασιών δεν ξέρει κανένας και τίποτα και δεν υπάρχει υπεύθυνη ενημέρωση εκτός από την άδεια?

13.Γιατι έστω και τώρα δεν ενεργοποιούνται οι διαδικασίες και οι φορείς της πολιτείας?

14.Γιατί ενώ η οικοδομική άδεια εκδόθηκε την 29 9 2010 (προεκλογικά) η εν λόγω ψυχιατρική εταιρία επέλεξε ως ημέρα έναρξης εργασιών την 10 2 2011 ημέρα αργίας γιά τον Πλατύκαμπο? ( για τη σωτηρία ανθρώπων και ψυχών στο όνομα του Ιπποκράτη?)

15.Γιατί τέτοιας μαθηματικής ακρίβειας συνδυασμοί τόσων απλών και τυχαίων συμπτώσεων?

16.Γιατί κάποιοι αντιμετωπίζουν μια τοπική κοινωνία τριών χιλιάδων ανθρώπων ως

<< ιθαγενείς>> που ενδεχομένως αυτοί πρώτοι να χρειαστούν τη ψυχιατρική τους κλινική?

τυχαίο?

Επειδή θεωρούμε ότι μπορούμε να συνυπάρξουμε με τη διαφορετικότητα αντιμετωπίζοντας με ανοχή και ανεκτικότητα την ιδιαιτερότητα και το πρόβλημα του διπλανού μας,

Επειδή θεωρούμε ότι η υγεία και ιδιαίτερα η ψυχή των ανθρώπων δεν είναι εμπόρευμα,

Επειδή ο άνεργος είναι άνθρωπος και έχει ψυχή δεν είναι ανταλλάξιμο είδος

Δρούμε και αντιδρούμε γιατί αγαπάμε τη ζωή και τους ανθρώπους και θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι για ότι θετικό υπερασπιζόμαστε ενάντια στην ασχήμια και την ανοχή των άλλων για το χώρο μας και το χωριό μας.

Η ανωνυμία του γράφοντα τηρείτε για ευνόητους λόγους.

8 σχόλια:

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

Αλλο οι ενστάσεις κατά της νομιμότητας της αδειοδότησης και άλλο οι ανοησίες που χρησιμοποιήθηκαν σαν επιχειρήματα( και προσυπογράφησαν από πολλούς τοπικούς συλλόγους). Φυσικά και αν υπάρχουν παρανομίες ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ η κατασκευή και λειτουργία της κλινικής.
Και κάτι άλλο: η ανωνυμία πρέπει να τηρείται για όποιον το επιθυμεί για πολλούς και διάφορους λόγους (o καθένας έχει τους δικούς του) και εγώ προσωπικά είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΣ.
Αυτοί όμως που διαφωνούν και το εκφράζουν με ποικίλα σχόλια θα πράξουν το ίδιο και τώρα ;

Ανώνυμος είπε...

συμφωνώ με το παραπάνω σχόλιο...Οποιαδηποτε παρανομία στη δόμηση πρέπει να καταγγέλεται...σε όλες τις περιπτώσεις βέβαια (κιόσκια και υπόστεγα,προσθήκες ,αποθήκες,μάντρες, ημιυπαιθριοι κτλ, όλα τα σπίτια στο δήμο έχουν δομήσει και κάτι περίεργο...)

Γιατί τέτοια εμμονή όμως για το συγκεκριμένο?Αν είναι μόνο για τη θέση, τότε ποιός ευθύνεται άλλως εκτός από αυτόν που επιτρέπει την άδεια (πολεοδομία) ???

σσ.τα μαντριά είναι ακόμα μέσα στο χωριό....

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

Ανώνυμε φίλε -δεν ξέρω για εσένα- αλλά εγώ δεν συμφωνώ με το ότι όλοι έχουν δομήσει και κάτι περίεργο στην περιοχή μας - δεν έχω δομήσει κάτι περίεργο (γι αυτό και γράφω επώνυμα).
Υπάρχει όμως και μια διαφορά σε ότι εννοούμε παράνομο ή περίεργο. Εμένα προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε ο παράνομος υμηυπαίθριος , κάποιο περίεργο υπόστεγο ,μία μάντρα η οτιδήποτε αντιβαίνει τους πολεοδομικούς όρους αλλά δεν με ενοχλεί. Η καταγγελία ενός τέτοιου κατασκευάσματος θα ήταν απλά από σπορ το οποίο αρέσκεται να εξασκεί ο εκάστοτε ρουφιάνος της γειτονιάς.
Σε αντίθεση τα μαντριά που αναφέρεις φαντάζομαι ότι ενοχλούν πολλούς που γειτνιάζουν μαζί τους , οι οποίοι θα είναι δικαιολογημένοι να χρησιμοποιήσουν όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να λυθεί το πρόβλημά τους.
Στο δια ταύτα η συγκεκριμένη κλινική ενοχλεί κάποιους (δεν εξετάζω αν έχουν δίκιο ή όχι) και γι αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν την κατασκευή της. Όσο για το ότι η πολεοδομία ευθύνεται για την νομιμότητα της κατασκευής αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

ΣΒΙΛΛΙΑΣ ΣΑΚΗΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ Κο ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΤΑΝ Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΛΛΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΝΕΡΟ-ΡΕΥΜΑ-ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΜΕΝΟΥΣ, ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΤΕΛ ΓΙΑ ΕΞΤΡΑ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ Κ.Λ.Π ?
Η ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΤΕΤΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ. ΕΦΟΣΟΝ ΔΩΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟ. ΕΔΩ ΘΑ ΣΑΣ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ ΕΓΙΝΕ ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ.
ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΩΘΗΚΕ Η ΑΔΕΙΑ ΤΗΝ 6η ΦΟΡΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ 5η ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΕ. ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΑ.
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ??? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ?? ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΟΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ -ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ- ΑΣ ΤΗΝ ΛΕΝΕ ΕΠΩΝΥΜΑ. ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ή ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΩΝΥΜΩΝ??? ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΣ ΣΟΒΑΡΑ ΕΝΑΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΔΙΟΤΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΝ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΤΟ "ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΥΝΟΗΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ" ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ. ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΝΟΗΤΟΙ ΛΟΓΟΙ???? ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΝΤΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΠΙΣΩ????

Ανώνυμος είπε...

Κε Σβίλλια, μια υποσημείωση : Ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ ΜΠΕΝΤΙΤ

ΣΒΙΛΛΙΑΣ ΣΑΚΗΣ είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ "ΑΝΩΝΥΜΟ". ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 16 ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ. ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Οξυρρύγχειοι πάπυροι Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΩΝ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ (ΜΕΝΕΝΙΟΣ ΑΠΙΟΣ). ΑΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΚΥΡΙΕ .......ΑΝΩΝΥΜΕ????
Ε ΓΡΑΦΤΕ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΟΝΟΜΑ. ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΙΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ!!!!