Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Επίσημη ανακοίνωση ΔΣ

Κυριακή 6 Φεβ 2011

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, σχετικά με την ανέγερση της ψυχιατρικής κλινικής, δηλώνει τα εξής :

1. Αναγνωρίζει ότι το κείμενο που προσυπόγραψε δεν ήταν το ιδανικό.

2. Δεν δέχεται καμία υπόδειξη σε ότι αφορά στην ευαισθησία των μελών του Δ. Σ. στις ανθρωπιστικές αξίες.

3. Σε καμιά περίπτωση δεν πήρε θέση ενάντια στους ψυχικά ασθενείς. Με τις ενέργειες και τις εκδηλώσεις του αποδεικνύει το αντίθετο.

4
Η θέση του Δ. Σ. είναι : Όχι ανέγερση της Ψυχιατρικής κλινικής στη θέση δίπλα στο Δημοτικό σχολείο. Είναι η πλέον ακατάλληλη.

Ενημέρωση


την Τρίτη 8 Φεβ 2011 και ώρα 18:00 στο καφενείο του Αντωνίου στην πλατεία οργανώνεται από το τοπικό συμβούλιο Πλατυκάμπου δημόσια συζήτηση με θέμα την ανέγερση της Ψυχιατρικής Κλινικής। Στη συζήτηση θα παρευρίσκεται ο Δήμαρχος Κιλελέρ.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΦΟΣΟΝ Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΠΕΙΘΕΙ. Πάσχω από κατάθλιψη, επίσημα ,από την εφηβική μου ηλικία. Νομίζω ότι επιβάλλεται να μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία. Το άρθρο με έβρισκε απόλυτα σύμφωνο, ήταν ιδανικό. Όταν η ζωή του ασθενούς είναι κόλαση, κόλαση θα μεταφέρει. Νοσηλεύτηκα τρεις (3) φορές σε ψυχιατρείο και το μόνο που κατάφερα ήταν να γίνω χειρότερα. Ανορεξία,διαταραχές στον ύπνο, άρνηση για την ζωη σε υπερβολικό βαθμό, απόρριψη του εαυτού μου, κλάμα χωρίς λόγο, τάσεις αυτοκτονίας και το χειρότερο οι κρίσεις πανικού. Προς Θεού όχι ψυχιατρεία και δη ψυχιατρεία κοντά σε σχολεία. Υπάρχουν νέοι τρόποι αντιμετώπισης. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Απ ότι καταλαβαίνω κι αν είναι τα πράγματα όπως τα λές περισσότερο πρέπει να φοβούντε οι γείτονές σου και όχι οι γείτονες του ψυχιατρείου που σε νοσήλευε...

Ανώνυμος είπε...

Εύχομαι να είναι τα ορθογραφικά σου λάθη και όχι το χαμηλό πνευματικό σου επίπεδο που δεν μου επιτρέπουν να αντιληφθώ τι εννοείς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορώ να καταλάβω τον κύριο ανώνυμο(2).Δεν ντρέπεται λιγάκι;Ένας συνάνθρωπός μας μας καταθέτει την δικιά του εμπειρία και μας ενημέρώνει για την κατάσταση που υπάρχει μέσα σε τέτοιου είδου κλινικές και ο ανώνυμος του ρίχνει την ψυχολογία;Για όνομα του Θεού σε τι κοινωνία ζούμε;Μήπως κύριε πρέπει να φοβούνται εσάς;

Ανώνυμος είπε...

Not in my Back Yard... Κάντε την κλινική όπου θέλετε φτάνει να είναι μακρυά από το Σπίτι μου!!!
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να μιλήσετε με συγχωριανούς και να γνωριστείτε καλύτερα...Μπορεί κάποιος να φοβάται ότι οι Ψυχικά ασθενείς είναι επικίνδυνοι που είναι μύθος...μπορεί κάποιος άλλος να φοβάται ότι θα μειωθεί η εμπορική αξία των ακινήτων του!!!!
Φωνάξτε κάποιον ειδικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ή άλλης δημόσιας υπηρεσίας που εμπιστεύεστε, τον "υπεύθυνο" της εταιρείας και μιλήστε για το Στίγμα
της Ψυχικής Ασθένειας και για το τι έργο θα προσφέρει η κλινική... Ίσως ανοίξουν δουλειές και δε θα κλείσουν σπίτια.
ένας ξενιτεμένος Λαρισάιος...
Νίκος Καλδιριμιτζιάν
Ψυχολόγος ΚΨΥ Σάμου
MSc Διοίκηση Υπηρεσιών ΕΣΥ

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κύριε Νίκο Καλδιριμιτζιάν μαλλον δεν ξέρεις που θέλουν να χτίσουν την περιβοητη αυτη κλινική, σου λεω ενολίγης οτι μοναδικη πρόσβαση για να πας ειναι ενα στενό δρομάκι 4 μετρων και η παράλληλη οδός (οδος να το κανει ο θεός) περνά μροστά από το δημοτικό σχολείο. Για να μην το κουράζουμε το θεμα ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΑΔΕΙΑ ευχαριστώ

Ανώνυμος είπε...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ "Δια τα Όμοια νόσος γίγνεται και δια τα όμοια προσφερόμενα εκ νοσούντων υγιαίνονται". Ιπποκράτης

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΜΕ : α)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ Εδώ και είκοσι χρόνια, μετά και την αποκάλυψη του κολαστηρίου της Λέρου, γίνεται μία προσπάθεια ψυχιατρικής μεταρρύθμισης. Τη μεγαλύτερη μάχη την έδωσαν οι άνθρωποι που δουλεύουν στις δομές ψυχικής υγείας, στόχος των οποίων ήταν η αποασυλοποίηση των ψυχικά ασθενών. Έφτιαξαν ανοιχτές δομές, ξενώνες, διαμερίσματα φιλοξενίας, σπίτια που σε τίποτα δεν θύμιζαν άσυλο. Άνοιξαν μαγαζιά στα οποία εργάζονταν χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και μαζί με αυτά άνοιξαν και ένα παράθυρο στην κοινωνία. Η προσπάθεια αυτή, όμως, με δικαιολογία την οικονομική κρίση, υπονομεύεται αφού τα κονδύλια κόβονται και δομές κλείνουν. Οι εργαζόμενοι ασθενείς, ωστόσο, απελευθερωμένοι από την ασυλοποίηση και τις συνέπειες της διεκδικούν τα δικαιώματά τους και τη διατήρηση και διεύρυνση των δομών ψυχικής υγείας.
β)ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Πρόκειται για μια κρίση που τη γεννά το ίδιο το σύστημα. Μια κρίση, η οποία, για ορισμένες ομάδες της ολιγαρχίας είναι αναγκαία και λυτρωτική, αφού μετά το ξεπέρασμά της η πίτα θα μοιραστεί σε λιγότερους καπιταλιστές και άρα μπορούν να προσβλέπουν σε υψηλότερα κέρδη. Μια κρίση, τις συνέπειες της οποίας η άρχουσα τάξη επιχειρεί να μεταφέρει στα λαϊκά στρώματα προκειμένου να ξεφύγει, πρόσκαιρα, από αυτήν, δημιουργώντας όμως ταυτόχρονα τις προϋποθέσεις, για τον ερχομό της επόμενης κρίσης. Μια κρίση που περιοδικά θα «χτυπάει» την καπιταλιστική οικονομία και θα υποχρεώνει τις πραγματικά παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας σε συνεχή υποβάθμιση και χειροτέρευση της θέσης τους σε αυτήν.

ΣΒΙΛΛΙΑΣ ΣΑΚΗΣ είπε...

ΟΚ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΕ ΑΝΩΝΥΜΕ(8 ΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΡΗΜΑ) ΣΕ ΒΡΗΚΑΜΕ. ΕΙΣΑΙ Η ΠΑΠΑΡΗΓΑ. ΣΩΣΤΑ????
ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ____ΡΟΛΟΓΙΕΣ. ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΤΡΟ-ΜΑ-ΚΤΙ-ΚΟ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΣΤΡΟ ΞΥΛΙΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δεν γυρεύω μήτε το σταμάτημα, μήτε το γύρισμα προς τα πίσω, γυρεύω το νου , την ευαισθησία και το κουράγιο των ανθρώπων που προχωρούν εμπρός. ΣΕΦΕΡΗΣ
Κι αν δεν μπορείς να κάνεις τη ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον, όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις... ΚΑΒΑΦΗΣ

ΣΒΙΛΛΙΑΣ ΣΑΚΗΣ είπε...

ΕΛΠΙΖΩ ΑΝΩΝΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΕΦΕΡΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΒΑΦΗΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΡΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΥΝΗΜΑ ΣΟΥ.
ΣΥΝΕΛΘΕ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ. "ΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ" ΣΤΡΑΧΒΙΤΣ.