Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Η σημασία της ψηφοφορίας

Παρορμώμενος από το γεγονός ότι ενώ καθημερινά στο blog "μπαίνουν" κατ'ελάχιστο 30 διαφορετικοί υπολογιστές (χρήστες) με περίπου 40-45 επισκέψεις, η συμμετοχή στην ψηφοφορία για τα τοπικά προβλήματα είναι μικρή, θα ήθελα να σημειώσω τα παρακάτω:
1. Η ψηφοφορία είναι ανώνυμη και εκτελείται από το σύστημα βλέποντας μόνο IP υπολογιστή ώστε να μη ξαναψηφίζει ο ίδιος.
2. Τα αποτελέσματα είναι μια καλή απόδειξη-εργαλείο-βοήθεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το Τοπικό Συμβούλιο (που έχει ήδη ενημερωθεί) για να τα προωθήσει κατάλληλα. Επισημαίνεται ότι στον "Καλλικράτη" προβλέπεται ότι κάθε θέμα πριν προωθηθεί στο δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να καταγράφεται στο Βιβλίο Πρακτικού του Τοπικού Συμβουλίου. Το βιβλίο είναι ανοικτό στους δημότες και βέβαια μπορούμε να πληροφορούμαστε τι "προχωρά" και τι όχι.
3. Όλοι μπορούμε από τον υπολογιστή μας να εντοπίζουμε ανώνυμα ή και επώνυμα (με e-mail στο Σύλλογο) προβλήματα που μας απασχολούν και παράλληλα να έχουμε γενικότερη εικόνα ενόχλησης από αυτά.
4. Προτάσεις για θέματα ψηφοφορίας "επιβάλλεται" να έχουμε (με e-mail στο Σύλλογο) γιατί είναι σίγουρο ότι το ΔΣ έχει ανάγκη από κάθε πρόταση-ιδέα-παρατήρηση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πιστευω οτι ολοι ξερετε το προβλημα με τα αδεσποτα, σημερα στην γαληνη επιτεθηκαν σε μια κυρια.
Υπαρχει λυση? η θα πρεπει να καταφυγουμε σε μια παλια , ασχημη μεν , αποτελεσματικη δε...

Ανώνυμος είπε...

Ένα άλλο πρόβλημα είναι η κατάσταση στις παιδικές χαρές στα παρκάκια. Λόγω φθορών από το χρόνο ή από κακή χρήση κάποια παιχνίδια είναι σπασμένα και ιδιαιτέρως επικίνδυνα. Υπάρχουν διαθέσιμες φωτογραφίες.
Κάποια πράγματα δεν θέλουν σημαντικά ποσά για να φτιάξουν ενώ η αμέλεια λειτουργεί σε βάρος της ασφάλειας των παιδιών.

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Τηλεφώνησαν από την αιμοδοσία του Γ.Ν.Λ. ζητώντας τη Δνση του Συλλόγου, για να στείλουν κάποιες κάρτες αιμοδοσίας (από την προηγούμενη). Κάνουν μηχανογράφηση και χρειάζεται συγκεκριμένη διεύθυνση π.χ. για ενημέρωση κ.ά. Ονόματα οδών, και αριθμοί είναι απαραίτητα.

Ανώνυμος είπε...

Το τελευταιο διαστημα παρατηρουνται σκαψιματα η "τομες" στους δρομους χωρις να αποκαθιστανται,παρακαλω να γραφτει κατιστο blog.Τα σημεια ειναι παραδειγματικα ειναι α) στο υψος της παλιας αντλιας του συν/σμου με καθετο δρομο,β)απο πλατεια προς Γλαυκηστα πρωτα 50m. γ)ανοιχτη λακουβα μπροστα στο γυμναστηριο δ)απο 'Μπικουλη"προς Γαληνη 2-3 τομες και σκαμμενος δρομος με υποτυπωδη σημανση κ.λ.π.

Λευτερης