Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Δήλωση Κατοίκων Πλατυκάμπου -Συγκέντρωση Υπογραφών

Στο παρακάτω link (επίσημο site) θα βρείτε το κείμενο που κυκλοφορεί ήδη για συλλογή υπογραφών κατά της ανέγερσης και λειτουργίας της κλινικής που μας ...απασχόλησε πρόσφατα.
https://sites.google.com/site/politesplatykampos/diaphores-anakoinoseis---plerophories-1

9 σχόλια:

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

Θα παρακαλούσα τον εμπνευστή και συντάκτη του κειμένου να μας ενημερώσει για το περιεχόμενο του ΑΡΘΡΟΥ 2 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ και για το ΑΡΘΡΟ 57 ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ. Είναι τουλάχιστον αντιδεοντολογικό να ζητείται απο τον κόσμο να υπογράψει ένα κείμενο στό "πόδι" (π.χ. έξω απο το νηπειαγωγείο-σχολείο) χωρίς πρίν να έχει εξηγηθεί πλήρως το περιεχόμενο του προς υπογραφήν κειμένου. Με μια σύντομη έρευνα που έκανα στο ίντερνετ :
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 1975/1986/2001
Άρθρο 2
(αξία του ανθρώπου, διεθνείς σχέσεις)
1. Ο σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελούν την
πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας.
2. Η Ελλάδα, ακολουθώντας τους γενικά αναγνωρισμένους κανόνες του
διεθνούς δικαίου, επιδιώκει την εμπέδωση της ειρήνης, της δικαιοσύνης, καθώς και
την ανάπτυξη των φιλικών σχέσεων μεταξύ των λαών και των κρατών.

ΑΡΘΡΟ 57 ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
Δικαίωμα στην προσωπικότητα.
Όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητά του έχει δικαίωμα να ζητήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον.
Αξίωση αποζημίωσης σύμφωνα με τις διατάξεις για τις αδικοπραξίες δεν αποκλείεται.


Γι αυτά τα άρθρα μιλάμε ??

Το μόνο ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ επιχείρημα είναι το ότι η κλινική θα εφάπτεται σε σχολεία. Τα υπόλοιπα αστείες τοποθετήσεις για μια ακόμη φορά (όπως το ότι η κλινική θα επιφέρει βαρύτατο πλήγμα στην προσέλκυση νέων κατοίκων.....!!!!!!!!! )

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

ιώργο εγώ νομίζω ότι, συγκεκριμένα, η ενδεχόμενη πτώση της ζήτησης για κατοικία (ή ακόμη χειρότερα η φυγή) στην περιοχή είναι σοβαρός λόγος για εναντίωση. Προσωπικά δεν θα ήθελα τα δάνεια που πληρώνω τόσα χρόνια να πάνε χαμένα. (Τι φταίνε τα παιδιά μας;) Πολύ περισσότερο όταν η ζημιά έρχεται με αντιδεοντολογικά μέσα και αποδεδειγμένα υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί (π.χ. περιφερειακή θέση).
Όλα αυτά, με δεδομένο ότι η επιλεγείσα θέση είναι ακατάλληλη.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

Στέφανε :
1ο : Είναι κοινώς παραδεκτό ότι η ζήτηση για κατοικία έχει καταβαραθρωθεί σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 2-3 χρόνια και οφείλεται σε παράγοντες που δεν είναι η ώρα να αναλυθούν . μια γεύση εδώ : http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/627921/Article.aspx
2ο : Υπονοείς ότι αν επιλεγεί περιφερειακή θέση της κλινικής δεν θα έχει επιπτώσεις στη ζήτηση κατοικίας.
Γιατί? Πάλι κάποια περιοχή θα είναι είναι κοντά.
3ο : Θεωρώ τρομερά υπερβολικά αυτά που λές για ΄΄χάσιμο δανείων΄΄ και για το ΄΄τι φταίνε τα παιδιά μας΄΄
Δεν είναι τόσο δραματικά τα πράγματα. Δηλαδή αν γίνει τελικά η κλινική θα σε χάσω από γείτονα?
Να ξέρεις ότι δεν το θέλω καθόλου :)
4ο : ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ. Είμαι υπέρ όμως στο να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε με σωστά, λογικά και ατράνταχτα επιχειρήματα γιατί αλλιώς γίνεται ''τρωτή''η συνολική θέση μας
5ο : Εξακολουθώ να θεωρώ ασαφές και μη σοβαρό -τουλάχιστον- το κείμενο που δόθηκε προς υπογραφή

Ανώνυμος είπε...

Αν γίνει περιφερειακά δεν θα προκαλεί κατ' αρχάς προβλήματα κυκλοφοριακά ούτε ασφάλειας πεζών ούτε όλα αυτά που σχετίζονται με την εγγύτητα με τα σχολεία. Άρα δεν υποβαθμίζεται η περιοχή λόγω αυτών.
Βέβαια κάποια άλλη γειτονιά θα είναι κοντά, αλλά ΔΕΝ θα έχει αυτές τις συνέπειες στην ευρύτερη περιοχή.
Επίσης Γιώργο γιατί είναι 'τρομερά υπερβολικά' το να χάσει αξία αυτό που με τόσο κόπο φτιάξαμε; Προσωπικά δεν θέλω να νιώθω κορόιδο ούτε για ένα Ευρώ, όταν μου το επιβάλλουν με τρόπο αντιδεοντολογικό και ενώ υπάρχει λύση.
Στέφανος

Γιώργος Νταλαρίζος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο
Προσπαθώ να καταλάβω το σκοπό των σχολίων σου στο θέμα.
Κανένας δεν ζητάει από τον «κόσμο» να υπογράψει. Ο ίδιος ο «κόσμος» θέλει να υπογράψει κατά της ανέγερσης της κλινικής και κάποιοι πρέπει να κάνουν και κάποια πράγματα εκτός από κριτική. (πχ να οργανώσουν την όλη διαδικασία )
Κανένας δεν καλείται να υπογράψει στο πόδι και αυτό που θα υπογράψει είναι συγκεκριμένο κείμενο που συντάχθηκε προσεκτικά από ειδικούς, την δικηγόρο κα Λιακούλη και τον καθηγητή Πανεπιστημίου κ Χαϊνταρλή
Η συλλογή υπογραφών αφορά αυτούς που είναι κατά της ανέγερσης και δεν τους ενοχλεί «να υπογράψουν στο πόδι».
Μπορεί αυτοί που είναι παρόντες στις εξελίξεις και τα δρώμενα, να κάνουν λάθη. Είναι όμως παρόντες. Αν είσαι υπέρ της ανέγερσης, εξηγεί το ότι θεωρείς το κείμενο ασαφές και μη σοβαρό. Αν είσαι όμως κατά, είσαι ευπρόσδεκτος και στην έμπνευση και στην σύνταξη κειμένων και στις αποφάσεις που αφορούν τον τόπο και μπορείς να μοιραστείς τις ενέργειες και τις θυσίες που κάποιοι κάνουν.
Όσο είναι καιρός, γιατί «είναι πολύ δραματικά τα πράγματα» βοήθα μας να διεκδικούμε αυτό που θέλουμε με σωστά, λογικά και με ατράνταχτα επιχειρήματα.

ΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Γ.(giorgoulas) είπε...

Φίλε Γιώργο Νταλαρίζο να τα πάρουμε τα πράγματα ένα-ένα

Κατ αρχήν όσον αφορά τον σκοπό των σχολίων μου σου εγγυώμαι ότι είναι ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ (αν αυτό εννοείς) και δεν εξυπηρετώ τα συμφέροντα κανενός. Προσπαθώ να δώσω στον εαυτό μου μια πιστική απάντηση στο αν θα πρέπει να γίνει η κλινική στην περιοχή μας. Οδηγούμενος από αυτή την ανάγκη επεξεργάζομαι τα επιχειρήματα ένα ένα και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι όλα (εκτός του σοβαρότατου της γειτνίασης της κλινικής με τα σχολεία) δεν με πείθουν. Θεωρώ υποχρέωσή μου να εκφράσω την άποψή μου στο blog ---άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός του blog, να ανταλλάσουμε ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ και όχι να δημιουργήσουμε μια ομάδα ομοιομορφίας που όλοι θα αναμασάνε τα ίδια λόγια και σκέψεις---.

Όσον αφορά αυτό που λές '' κάποιοι πρέπει να κάνουν και κάποια πράγματα εκτός από κριτική'' :
Θεωρώ ότι η κριτική (ειδικά όταν είναι καλοπροαίρετη και χωρίς δόλο) δεν πρέπει να ενοχλεί. Και κάτι άλλο , δηλαδή ,αν κατάλαβα καλά , ο μη μετέχων στην οργάνωση της διαδικασίας δεν δικαιούται να ομιλεί επί του θέματος και να εκφράζει διαφορετική άποψη? Είτε καλώς είτε κακώς κάποιοι έχουν την όρεξη, το κουράγιο, το όραμα να ηγηθούν ενός συλλόγου ( ή όπως τους αναφέρεις εσυ ''οι παρόντες στα δρώμενα και στις εξελίξεις'') και είναι αξιέπαινοι για την προσπάθειά τους. Αυτό όμως δεν δικαιολογεί την άρνηση της διαφορετικής σκέψης ακόμα και κάποιου που δεν μετέχει ενεργά στα δρώμενα, όπως είμαι εγώ.

Όσον αφορά στην υπογραφή του κειμένου νομίζω ότι είναι στο ΄΄πόδι΄΄ μιας και δίνεται κυριολεκτικά στο πόδι (π.χ. Όταν πας το παιδί σου σχολείο) και το κυριώτερο αναφέρεται στο άρθρο 2 του συντάγματος και στο άρθρο 57 του Α.Κ χωρίς να εξηγεί σε τι αναφέρονται αυτά τα άρθρα θεωρώντας ίσως ότι είναι τόσο γνωστά όσο ο Εθνικός μας Ύμνος (εκτός αν είμαι ο μοναδικός που τα αγνοώ) καλώντας μας να τα υπογράψουμε ''εν λευκό΄΄. Και γι αυτό ίσως θα έπρεπε να τους ενοχλεί όλους να υπογράψουν στο ''πόδι'' κι ας είναι κατά της ανέγερσης της κλινικής.

Θα μου επιτρέψεις και μια τελευταία διαφωνία.Και είμαι κατά της ανέγερσης στο συγκεκριμένο σημείο ( γειτνίαση με σχολεία) και θεωρώ το κείμενο ασαφές (λόγω της αναφορας του σε άρθρα που δεν τα επεξηγεί) και επιχειρηματολογικά αστήρικτο ( βαρύτατο πλήγμα στην προσέλκυση νέων
κατοίκων, όπως μέχρι τώρα γίνεται, στην οικοδομική δραστηριότητα, στην οικιστική ανάπτυξη και
κατ' επέκταση στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής).
Τα πράγματα είναι τόσο δραματικά όσο τα κάνουμε εμείς.

Ο σκοπός μου δεν ήταν να αντιδικίσω με κανέναν αλλά να εκφράσω την άποψή μου με τον τρόπο που αντιλαμβάνομαι εγώ την πραγματικότητα.

Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

...Πάντως αυτοί που ξέρουν πόσο απέχουν τα σπίτια μας, σίγουρα θα χαμογελούν για τον τρόπο που "επικοινωνούμε" (μέσω του διαδικτύου).

Ανώνυμος είπε...

Βάζω στοίχημα ότι όταν γραφείς ο Γιώργος θα ακούει τα πλήκτρα