Παρασκευή 25 Απριλίου 2008

Καταγγελία

“Σ αυτό τον τόπο οτι δεν μπορεί να καεί ,μπορεί να κοπεί”
ντροπή!!!
Πελέκησαν τον Πευκώνα από ρίζα.
Πεύκα 50 χρόνων ξαπλωμένα στο κέντρο του χωριού Απρίλη μήνα, παραμονές Πάσχα, στο Πλατύκαμπο του 2008. Γιατί; (φώτο Ντάλ)
Δέντρα μιας ζωής τα έσφαξαν μέσα σε λίγη ώρα. Ο Επιτάφιος Θρήνος σ ένα κλασσικό τρίγωνο (μερατζέκι) στο Πλατύκαμπο. Η βουή και το θρόισμα των πεύκων δεν θα ξανακουστεί πια Η απάνθρωπη «ανθρώπινη» δραστηριότητα με το αλυσοπρίονο καθάρισε το τοπίο (πάρκο) από τα φυσικά εμπόδια (πεύκα).Γιατί;
To σύνθημα του ΟΗΕ για το 2008 ‘‘φύτεψε ένα δέντρο για τον πλανήτη’’ δεν το είδε, δεν το άκουσε κανείς;
Ο Δήμος τι κάνει; που είναι ο Δήμος; Πόντιος Πιλάτος; Το Δασαρχείο το ξέρει;
Και η κοινωνία τι κάνει; εμείς οι πολίτες, οι κάτοικοι του Πλατυκάμπου, τι κάνουμε;
Αυτή η άνοιξη που ζούμε – με το λίβα να φυσάει όλο και πιο συχνά - είναι ανησυχητική, άνυδρη, δύσκολη.
Το καλοκαίρι προβλέπεται ακόμα πιο δραματικό. Τα δέντρα αραιώνουν, το νερό λιγοστεύει, η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ξηρασία είναι ο εφιάλτης που πλησιάζει.
ΠΡΟΤΑΣΗ: το πάρκο με τα κομμένα πεύκα να μην καθαριστεί. Οι κορμοί να μείνουν εκεί, να κείτονται για να θυμίζουν και να ευαισθητοποιούν ότι στο Πλατύκαμπο και στο πλανήτη ακόμα κατοικούν άνθρωποι, και ότι αν δεν μπορείς να φτιάξεις ( να φυτέψεις) τουλάχιστον μη χαλάς (μη πριονίζεις).

1 σχόλιο:

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Νομίζω ότι βιαζόμαστε λίγο. Δεν πιστεύω ότι ο Δήμος προέβει σε τέτοιου είδους απερίσκεπτη ενέργεια χωρίς να εξετάσει το θέμα προσεκτικά. Σίγουρα θα έχει στη διάθεσή του έγκριση από το Δασαρχείο και επιπλέον θα τίθεται κάποιο θέμα ασφάλειας. Πρέπει οπωσδήποτε λοιπόν να έχουμε την ανάλογη ενημέρωση από επίσημα χείλη. -π.χ. από τον κ. Γ. Κουκούτση που τυγχάνει και μέλος- και να αποφεύγουμε να τοποθετούμαστε βιαστικά μέσα από το ιστολόγιο. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις, οι παρανοήσεις και γενικότερα δεν δημιουργείται ένταση ανάμεσα στα μέλη και την δημοτική αρχή. Είναι λοιπόν απαραίτητο να συντονιστούμε και να συνεργασθούμε με το Δημαρχείο ώστε τα ωφέλη να είναι αμοιβαία και κυρίως άμεσα.