Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Χρόνια πολλά

Χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη !

Λίγα νέα . . .


Ξένη Δημοσίευση απο το site του ΟΤΑ . 10 Απριλίου 2009
Νομαρχία Λάρισας
Ταμιευτήρες Ομορφοχωρίου και Γλαύκης

Τα προβλήματα του Δήμου Πλατυκάμπου, αλλά και τις προοπτικές της περιοχής, συζήτησαν με κατοίκους, στελέχη της Νομαρχίας Λάρισας σε συναντήσεις που είχαν στη Μελία, τη Γλαύκη και Χάλκη στο πλαίσιο των τακτικών τους συναντήσεων με τους πολίτες.
Η Νομαρχία, όπως τονίστηκε στις συναντήσεις στις οποίες μετείχαν πολλοί κάτοικοι, αλλά και ο δήμαρχος Α. Χονδρονάσιος και ο Πρόεδρος της ΕΑΣ κ. Θανάσης Κοκκινούλης, δίνει ιδιαίτερο βάρος στην περιοχή, που αποτελεί την καρδιά της αγροτικής παραγωγής του νομού. Το αρδευτικό πρόβλημα γίνεται για πρώτη φορά προσπάθεια να αντιμετωπιστεί βάσει συγκεκριμένου σχεδίου, με την κατασκευή δυο μεγάλων ταμιευτήρων στην περιοχή, όπως της Γλαύκης και του Ομορφοχωρίου που ολοκληρώνονται ως τα τέλη του 2009, για να καταστούν μαζί με τον ταμιευτήρα Ελευθερίου που επίσης έγινε ένα «τρίγωνο» αποταμίευσης σημαντικών ποσοτήτων νερού. Η προσπάθεια στον αγροτικό τομέα, τόνισαν οι εκπρόσωποι της Νομαρχίας, είναι συνεχής. Τα προβλήματα είναι πολλά, αλλά αντιμετωπίζονται με σύμπνοια. Η Νομαρχία δεν μασάει τα λόγια της όταν πρόκειται για το συμφέρον του αγροτικού κόσμου. Συνεχίζουμε τα ευρωπαϊκά αγροτικά προγράμματα, ο νομάρχης διεκδικεί κι’ άλλα, συνεχίζουμε με τις υποδομές με υπογείωση αγωγών και καθαρισμό των αποστραγγιστικών τάφρων, αλλά συνεχίζουμε και να ενημερώνουμε τον αγρότη και να στηρίζουμε προγράμματα αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού, από κοινού με την ΕΑΣ Λάρισας και τους φορείς των αγροτών.
Παράλληλα, η Νομαρχία καταβάλλει προσπάθεια διαρκούς βελτίωσης των δρόμων της περιοχής. Η κατασκευή του παράπλευρου Πλατυκάμπου, η συνεχής συντήρηση του οδικού δικτύου που θα ενταθεί μετά το Πάσχα, η μελετώμενη παραλλαγή του δρόμου προς τη Χάλκη (από την Π.Ε.Ο Βόλου) δείχνουν ότι η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή μοχθεί για το καλύτερο. Επί πλέον, Έγιναν ακόμη παρεμβάσεις για τη βελτίωση της σχολικής στέγης στη Γαλήνη, ενώ προγραμματίζεται και το νέο Νηπιαγωγείο Μελισσοχωρίου. Στην επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο δήμο Πλατυκάμπου συμμετείχαν ο αντινομάρχης Ν.Κουτσογιάννης και οι Νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ.Φακής, Κ.Σπανούλης και Β.Ζαχαρακούλη. Το κλιμάκιο της Νομαρχίας υποδέχθηκε ο δήμαρχος Πλατυκάμπου Α.Χονδρονάσιος και στο Δ.Δ της Χάλκης παραβρέθηκε και ο πρώην δήμαρχος Θ.Κοκκινούλης.

5 σχόλια:

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Δεν ξέρω αν φταίει η δημοσιογραφική γλώσσα, αλλά δεν κατάλαβα ακόμη ποιός θα ασχοληθεί και από πότε με την οδό Βόλου. Γιατί διαφορετική εντύπωση σχημάτισα από τα λεγόμενα του κ. Δημάρχου. Κυρίως ενδιαφέρει το πότε...

Γιώργος Νταλαρίζος είπε...

. . .η παρούσα Νομαρχιακή Αρχή μοχθεί για το καλύτερο. . .

ΤΣΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(arcan) είπε...

Και όχι μόνο,αλλά θα απαντήσω με μια παροιμία που λέγανε οι παλαιοί''Κάλιω αργά παρά ποτέ''.

ΤΣΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(arcan) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΤΣΙΓΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ(arcan) είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.