Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Μέθοδοι Διαρρήξεων...

Αναφέρω ένα περιστατικό που νομίζω έχει σχέση με τις διαρρήξεις που έγιναν στην ΒΑ πλευρά του Πλατυκάμπου προχθές από 21:00 έως 22:00 ( τα έχω αναφέρει και στην αστυνομία). Την εν λόγω ώρα αυτοκίνητο σταμάτησε μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού μου. Ο συνοδηγός βγήκε και χτύπησε με έντονο και συνεχόμενο τρόπο το κουδούνι. Σε ερώτηση της γυναίκας μου (εμού απόντος) αυτός ζήτησε πληροφορίες για κάποιο άτομο ονόματι …ίδης που έχει πρόβατα. Βέβαια στην περιοχή μου δεν υπάρχει τέτοιος επαγγελματίας, από όσο ξέρω...Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας (από απόσταση 10μ περίπου) δεν διακρίνονταν, καθώς εκμεταλλεύονταν την αντίθεση των αναμένων φώτων του οχήματος και το σκοτάδι. Το ύψος του πρέπει να ήταν γύρω στο 1,65μ ή έσκυβε πίσω από την πόρτα. Εκείνη τη στιγμή το αυτοκίνητο, που συνήθως παρκάρουμε μπροστά, έλειπε και τα εξωτερικά και εσωτερικά φώτα του σπιτιού ήταν αναμμένα (όχι όλα).

Δεν θέλω να αναστατώνω, αλλά νομίζω ότι η ασφάλειά μας μπορεί να βελτιωθεί έστω και λίγο από μας. Μπορούμε να γίνουμε πιο ''θρασείς'' και πιο ''περίεργοι'' σε τέτοιες περιπτώσεις. Επιπλέον ας επικοινωνούμε τέτοιες πληροφορίες. Διότι η στατιστική είναι ανίκητη. Τα ρητά ‘’δεν θα συμβεί σε μένα’’, ή ‘’τι να κάνει με μένα’’ δεν ισχύουν ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

1 σχόλιο:

Στέφανος Γκαλίτσιος είπε...

Συνέχεια ανάρτησης: συνάντησα τρεις φίλους τελευταία και μου είπαν ότι συνάντησαν παρόμοιο περιστατικό και ακολούθησε διάρρηξη. Καλό είναι τέτοια θέματα να τα κυκλοφορούμε για να προετοιμαζόμαστε και να μην μας πιάνουν στον ύπνο...Το blog για αυτό είναι... Κάθε μήνα 200+ επισκέπτες μοναδικοί, βλέπουν και ξαναβλέπουν το blog. Θα ήταν πολύ πιο αποδοτικό αν έγραφαν και σχολίαζαν περισσότεροι.